Combinerace

 
 

 

 

Programma  2015

(onder voorbehoud)

 

 

Zaterdag 15 augustus:

 

21.00 uur

 

Dors(t)feest

m.m.v. The Richards

 

 

Zondag 16 augustus:

 

11.00 uur

 

Combine-race

Banger-cross

 

17.30 uur

 

Combine-feest

m.m.v. The Marshalls

 

 

 

 


WELKOM OP HET SPEKTAKELWEEKEND IN MARIENVELDEHet spektakelweekend begint op zaterdag 15 augustus, ´s avonds vanaf 20.30 uur met
een grandioos "Dors
(t)feest"
Zondag 16 augustus start de 20e internationale Combinerace vanaf 11.00 uur met een presentatie/remmentest van de deelnemers, afkomstig uit Nederland, Duitsland, België en Luxemburg.
De combineraces worden verreden in Standaard, Vrije klasse voor heren en een damesklasse met zowel standaard als vrijeklasse combines.

  

Bij de standaardklasse dienen de motor en de riemaandrijving origineel te blijven. De motor mag opgevoerd worden en aanpassingen aan de poelies is ook toegestaan, deze combines bereiken inmiddels snelheden van meer dan 80 km/h. Er wordt gestart met 10 combines naast elkaar, wat op de snel smaller wordende baan leidt tot spectaculair trek- en duwwerk met de logge gevaarten.

Bij de vrije klasse is men vrij in de keuze van motoren, transmissies en assen. Deze machines met brullende V-8 motoren van 300 pk tot wel 500 pk, en rondom vol geveerd,  halen met gemak snelheden boven de 100 km per uur op de grasbaan in Marienvelde.


Deze wedstrijd is de vierde in de reeks van vijf, dit jaar, welke meetellen voor het Nederlands Kampioenschap. En zoals uit het verleden blijkt, vaak de doorslaggevende wedstrijd in dit kampioenschap. Dit levert bij ons extra spanning en sensatie op.
Tussen de diverse races door wordt het publiek op ludieke wijze vermaakt. Naast de combineraces vermaken we het publiek met een Banger-cross, een soort auto rodeo. Een 40-tal getrainde durfals laat het publiek zien wat je zoal met oude auto's kunt doen, een soort grazy-cross maar dan extremer. Gezien de reakties uit het verleden een zeer spectaculair onderdeel van deze dag.

Naast de bangers, worden er spectaculaire Stockcar races verreden, op
De diverse onderdelen worden aan elkaar gepraat; door  de "stem zonder rem": Wim Bremmer  en Dirk-Jan Vreman, de lokale spraakwaterval en held van zowel Heelweg-oost als west. Zij zullen ervoor zorgen, dat er geen stiltes vallen. Zelfs rustige momenten zullen door hun klinken alsof er een strijd is op leven en dood..

Z

Direct na de cross (± 16.30) en de daarbij behorende prijsuitreikingen, barst het "Combine-feest" los in onze feesttent.


Voor de kinderen is er gratis kindervermaak: Zweefmolen, Schmink en suikerspinnen en gratis ranja. Er is volop gelegenheid om de inwendige mens te versterken.

Het evenement vindt weer plaats aan de Zanddijk/Zompweg tussen Marienvelde en Halle. Op een compleet nieuwe indeling van het terrein, voor een nog groter spektakel genotLet op: Het is niet meer toegestaan dat er eigen consumpties worden meegenomen !!
De entree bedraagt zaterdagavond: € 5,00. Zondag bedraagt de entree € 10,00.
Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree en parkeren kost niets!
Voor
weinig geld wordt er veel vertier geboden!